τουρισμοσ στην κυπρο
τσιπουρο θερμοκρασια αποσταξης
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε πως την Τρίτη θα μιλήσει με Τσίπρα και Αναστασιάδη για την ενεργειακή συνεργασία – Απομονώνουν πλήρως τον Ερντογάν και τον θέτουν εκτός ενεργειακού παιχνιδιού - Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr
στιχοι φοβαμαι πως πλουταρχος
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην περιοχή μας, με τους «ισχυρούς» του πλανήτη και τους «δορυφόρους» τους να διαμορφώνουν τις συμμαχίες γύρω από τη Μεσόγειο.
τουρισμοσ στην κυπρο
Το Newsbomb.gr είχε προαναγγείλει, με αναλυτικό ρεπορτάζ στις 07/04, τις συμμαχίες που διαμορφώνονται στην περιοχή και το ρόλο της κάθε χώρας σε έναν πόλεμο που ναι μεν είναι άτυπος και ακήρυχτος, αλλά όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας έχει ήδη ξεκινήσει.
Στο άρθρο είχαμε επισημάνει πως οι χώρες γύρω από τη Μεσόγειο, έχοντας απέναντί τους τον προκλητικό Ερντογάν, τον φανατικό ισλαμιστή Ροχανί και την λυκοφιλία της Ρωσίας με αυτούς, διαμορφώνουν έναν ισχυρό τετραμερή άξονα.
Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος παρατάσσονται πλέον απέναντι στον «σουλτάνο», με κύριο στόχο την ανάσχεση της επιθετικότητας της Τουρκίας και φυσικά τον ενεργειακό έλεγχο της περιοχής, που με το «έτσι θέλω» ο Ερντογάν επιχειρεί να κατακτήσει.
Θέτουν την Τουρκία εκτός ενεργειακού παιχνιδιού
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα (07/05) στο υπουργικό Συμβούλιο, ότι την Τρίτη (08/05) στη συνάντηση στην Λευκωσία με τον πρόεδρo Νίκο Αναστασιάδη και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συζητήσει μαζί τους μια σειρά θεμάτων, πρωτίστως δε τη σκοπιμότητα της δημιουργίας ενός κοινού αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας προς την Ιταλία.
Η άτυπη αυτή ένωση σημαίνει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Αμυντική, οικονομική, επιχειρηματική κ. α.
Μετά από αυτή την εξέλιξη λοιπόν, η Τουρκία βγαίνει από το ενεργειακό παιχνίδι. Οι Αμερικανοί στηρίζουν έστω και εμμέσως αυτό τον άξονα, με τον Ερντογάν να απομονώνεται και να αναζητά λύσεις και βοήθεια από τους συμμάχους του, Ρωσία και Ιράν.
Η Τουρκία έχει εκφράσει στο παρελθόν ενδιαφέρον για αγωγό από το Ισραήλ αλλά, η ισραηλινή κυβέρνηση διστάζει λόγω της μόνιμης σύγκρουσης με την Άγκυρα, μολονότι θα ήταν φθηνότερη επιλογή η εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Προφανώς το Ισραήλ δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στον Ερντογάν.
Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς είχε δηλώσει στις αρχές Μαρτίου ότι εντός του καλοκαιριού «θα καταλήξουμε σε λεπτομερή συμφωνία ανάμεσα στις τέσσερις χώρες που θα συμμετάσχουν στο έργο του αγωγού East Med και ελπίζουμε να ληφθεί οριστική απόφαση για την επένδυση στις αρχές του 2019».
Στο παιχνίδι Ιταλία και Αίγυπτος
O Εast Med θα αποτελέσει σημείο καμπής για την εκμετάλλευση των μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική Μεσόγειο.
Την ίδια στιγμή, υπάρχει η προθυμία και των τριών χωρών (Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ) να διευρύνουν τη συμμαχία για να συμπεριλάβουν και άλλους βασικούς παράγοντες, όπως η Αίγυπτος και η Ιταλία.
«Λευκωσία και Κάιρο προετοιμάζονται για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της Κύπρου προς ένα από τα τερματικά υγροποίησης της Αιγύπτου», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ενόψει της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου στην Αίγυπτο, τέλη αυτού του μήνα, στην κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στις τουρκικές προκλήσεις.
Είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο εγγύς μέλλον Κύπρος και Αίγυπτος θα είναι έτοιμες να υπογράψουν μια συμφωνία για απευθείας υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της Κύπρου σε εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.
Πρόσθεσε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης των όρων πώλησης φυσικού αερίου και συμφωνιών αγοράς και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.
Σημειώνοντας ότι η Κύπρος διατηρεί άριστες σχέσεις με τις αραβικές χώρες, αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Αίγυπτο, λέγοντας ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν με κοινές δράσεις.
Κληθείς να αναφερθεί στην τριμερή συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου - Ελλάδας, είπε ότι ήταν η πρώτη τέτοια συνεργασία που αναπτύχθηκε στην περιοχή το 2014, λέγοντας ότι χρησιμεύει ως πρότυπο ευρύτερης περιφερειακής συνεργασίας και φιλοδοξεί, μέσα από ένα στρατηγικό όραμα, μια ενισχυμένη συνεργασία και ουσιαστικές συνέργειες, στο να φέρει σταδιακά θετική αλλαγή στην περιοχή μας.
Σημείωσε ότι αυτός ο μηχανισμός, μαζί με το δίκτυο των τριμερών μηχανισμών που έχουν καθιερωθεί έως τώρα, μπορεί να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία.
Είναι προφανές πως οι συσχετισμοί στην ανατολική Μεσόγειο αλλάζουν δραματικά. Οι συμμαχίες έχουν διαμορφωθεί και η σύγκρουση, είτε οικονομική είτε ενεργειακή είτε με άλλα μέσα, είναι αναπόφευκτη.
Διαβάστε επίσης:
«Πόλεμος» στην ανατολική Μεσόγειο: Πώς διαμορφώνονται οι συμμαχίες
Παίρνει «φωτιά» η Μεσόγειος: Σε θέση μάχης το ΠΝ της Αιγύπτου απέναντι από τον τουρκικό στόλο
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ GALLERY
01
Αρχίζει η μάχη: Συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για αγωγό προς την Ιταλία
τουρισμοσ στην κυπρο
https://fmiiptzo.blogspot.com/2019/04/blog-post_51.html
Comments
Post a Comment